Domain kereséseknél érdemes odafigyelni, hogy hol és hogyan keresünk féltett kincsünkre, mert könnyedén lehet, hogy éppen valaki más elhappolja a jó ötletünket. Egy-egy domain elég értékes lehet a maga nemében, de lehet, hogy aki éppen megveszi, csak és kizárólag kereskedelmi szándékkal teszi, semmi komolyabb terve nincs vele.
A keresések eredményeit naplózhatják bizonyos helyek, és így a féltett domain nevünket megvehetik az orrunk előtt. Amennyiben nincs elővételi lehetőségünk például egy .hu domainre, akkor annak a domain nyomát bottal üthetjük, és ötletünk megvalósításához kereshetünk másik nevet.
A legjobb megoldás, hogyha például minden egyes .hu keresést a www.domain.hu weboldalon végez el mindenki. Ezzel kizárja annak lehetőségét, hogy a közbeékelődött oldalak naplózzák a kereséseket, majd ötletét ellopják.
Több konkrét esetről lehet olvasni az adott fórumokon, amikből kellő mélységben gyűjthetünk más által már megtapasztalt károk tanulságait.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhely.blog.hu/api/trackback/id/tr61450847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miti88 · http://fitt-es-egeszseges.com/ 2010.09.30. 19:56:05

Üzleti szempontból érdemes lenne lefoglalni más végződésű doméneket is, pl ha a valami . hu a honlapunk, megásárolhatjuk a valami . net, .com, .info stb végződésűeket is, igy a kizárhatjuk valamilyen szinten a konkurenciát.
süti beállítások módosítása