A hazai piacon is mindenki, a saját céljainak legjobban megfelelő szolgáltatást próbálja megtalálni. Vannak akik sokat keresnek, vannak akik kevés energiát ölnek a tárhely keresésbe.

Mivel minden régióban megfigyelhető az árérzékeny piac, így hazánkban is a tárhelyet keresők között is vannak, akik főleg az ár alapján választanak. Ilyenkor néha elfelejti megkérdezni, vagy az akciónak teljes mértékben utána járni, hogy egy domain díj az éves díj-e, vagy a tárhely díja a következő évben mekkora lesz.

Vannak olyan domain szolgáltatást biztosítók, akik pl. a .hu domain első regisztrációs időszakát, ami kötelezően 2 éves, éves bontásba tüntetik fel az olcsó hatás elérése érdekében, egyébként pedig kis betűkkel feltüntetik, hogy minimum 2 évet kell vennie egyből az Ügyfélnek. Sok esetben külön kell még a névszervereket is fizetni, ami szintén esetlegesen más konstrukciókban benne szokott lenni.

Érdemes odafigyelni az ilyen apró trükkökre, mert így akár lehet hogy nem is olyan olcsó lesz az a szolgáltatás, mint ami első látszik.

A kisebb ár bemutatása érdekében több szolgáltató is havi díjban adja meg az éves árat, ami természetesen minden esetben évesnek számol. Nem érné meg kiszámlázni havi 400 Ft-okat senkinek, több vele a munka és költség, mint amennyit behoz.

Egyre többen vannak kis otthoni megoldásokkal operálók, akik esetleg egy fix ip-s kábelnet mögött biztosítanak tárhelyet, vagy akik alanyi áfa mentesen számláznak. Ez magánszemélynél még előnyös is lehet, de cégek már nem annyira kedvelik az ilyen megoldásokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarhely.blog.hu/api/trackback/id/tr632230765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása